vineri, 30 aprilie 2010

Remedii naturiste contra depresiei

Depresia afecteaza in mod egal si femeile si barbatii, indiferent de varsta. Aceasta afectiune poate avea drept cauze predispozitia genetica, o trauma emotionala, boala unui organ sau oboseala cronica.

Daca starea depresiva dureaza mult si nu este tratata, ea poate duce chiar la imbolnavirea ficatului. Din fericire, cazurile mai usoare pot fi remediate cu ajutorul plantelor medicinale.

Tratamente naturiste
Sunatoarea are rolul de a relaxa si de a imbunatati starile emotionale. Poate fi consumata sub forma de infuzie (3 cani pe zi) ori tinctura (cate 3 picaturi, de 5 ori pe zi).

Atentie! Chiar daca este cea mai eficienta planta contra depresiei, sunatoarea nu trebuie luata in acelasi timp cu alte antidepresive ori contraceptive orale.

In afara de sunatoare, apeleaza cu incredere la infuzia de busuioc, coada soricelului, radacina de papadie, anghinare sau rostopasca, si infuzie din radacina de valeriana. Este bine ca in tot acest timp sa eviti consumul de cafea, zahar si alcool.


Schimbarea dietei
Putina ordine in alimentatie nu strica, daca vrei sa ai o mina optimista. Desi uneori simti ca o prajiturica sau un patratel de ciocolata sunt suficiente ca sa fii fericita, ei bine, lucrurile stau exact pe dos. Trebuie sa stii ca zaharul si cafeina pot da impulsuri pozitive de moment, dar o data cu pierderea efectului, poti reveni la aceeasi stare. In schimb, alimentele bogate in Omega 3, precum pestele, tin tristetea la distanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!