duminică, 25 aprilie 2010

Tratamente naturiste pentru memorie

Ai la indemana numeroase plante care pot sa ajute activitatea cerebrala, diminuand pierderile de memorie.

ROZMARINUL stimuleaza circulatia prin tonifierea capilarelor si ameliorarea fluxului sangvin venos. Pe langa imbunatatirea memoriei, rozmarinul ajuta la mentinerea concentrarii si la tratarea durerilor de cap.

GINKGO BILOBA se foloseste in medicina traditionala chineza de mai bine de 2000 de ani, in tratarea tulburarilor de memorie la batrani, imbunatatind capacitatea de concentrare si memorare. Specialistii in medicina plantelor prescriu insa ginkgo pentru sporirea performantelor intelectuale la orice varsta.

SPIRULINA este, in primul rand, un produs care se poate consuma profilactic, in special la copii. Spirulina dezvolta functiile organismului, determinand cresterea organelor interne, si stimuleaza coeficientul de inteligenta, acesta crescand cu 30-60%.

VENTRILICA are un efect vindecator excelent in combaterea nervozitatii care provine din suprasolicitare intelectuala. O ceasca de ceai de ventrilica bauta inainte de culcare este recomandata persoanelor care depun o activitate intelectuala deosebita. Ventrilica face adevarate minuni prin actiunea ei linistitoare si imbunatateste memoria.

SALVIA actioneaza asupra cortexului cerebral, marind capacitatea de concentrare. Are un efect benefic si in cazul oboselii mentale. O cura de 1-2 luni in care se bea zilnic, dupa fiecare masa, cate un pahar cu infuzie de salvie, are efecte benefice asupra creierului si a nervilor, inviorand simturile si memoria.

SCHISANDRA (numita si vita chinezeasca) este pretuita de chinezoaice ca tonic pentru pastrarea tineretii. 3-6 grame de pulbere pe zi, divizate in 3 doze mici, cresc capacitatea de concentrare si memorare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!