sâmbătă, 21 noiembrie 2009

10 tratamente naturiste contra hepatitei

Oboseala, dureri articulare, greturi, lipsa poftei de mancare. Sunt primele semne ingrijoratoare de hepatita. Nu e cea mai usoara boala, insa, odata descoperita, trebuie tratata de urgenta.Stilul de viata trebuie sa se schimbe, in bine! Pana la vindecare, veti evita efortul fizic si intelectual sever si veti reeduca gusturile culinare. Aveti nevoie de o alimentatie hiperglucidica, bazata pe multe dulciuri naturale, fara grasimi si care contine cat mai putine proteine de origine animala. Specialistul Click!, dr. Cristina Balanescu, ne spune care sunt cele mai bune tratamente naturiste.

Exista plante care sunt regeneratoare hepatice de exceptie. Ele se administreaza, fiecare in parte, cate 10 zile/luna - alternativ. Cura aceasta se repeta trei luni la rand, apoi se face pauza doua luni si se reia inca trei luni.Singura forma de hepatita care se vindeca este hepatita tip A, in proportie de 90%, in timp ce hepatita B, in proportie de 50%. Hepatita tip C evolueaza progresiv intr-un ritm mai mult sau mai putin accelerat, catre ciroza hepatica. Iata ce tratamente naturiste sunt benefice:- Armurariul, tablete sau infuzie, din semintele macinate. Se impune repausul dupa fiecare administrare. Cura dureaza 10 zile.- Rostopasca, infuzie sau pulbere, sublingual un sfert de lingurita.- Cicoarea, decoct, se fierbe in special radacina de cicoare. Aceste trei plante de mai sus se beau alternativ, insa nu simultan- Papadia, sub forma de salate ori suc din radacinile recoltate primavara sau toamna-Catina alba, sub forma de suc, miere poliflora, ulei de catina, decoct- Ienuparul (cura este de preferat a se face in pauzele de la catina), sub forma de decoct.- Mugurii de plop, sub forma de infuzie din o lingurita la o cana de apa clocotita.- Cura de struguri proaspeti (se face alternativ cu cea de catina).- Cura cu orz verde (vara), sub forma de suc.- Cura cu suc de ridiche neagra (vara si toamna). Se beau zilnic, cate 300 ml de suc.
Tipuri de hepatita

Hepatita A, numita si infectioasa sau epidemica, se propaga preponderent pe cale orala. Perioada de incubatie este de 2-6 saptamani, iar bolnavul capata imunitate de lunga durata.
Hepatita B are drept cale de transmitere exclusiv parentrala (prin intermediul transfuziilor cu sange neverificat, a seringilor nesterilizate sau prin instrument chirurgical sau stomatologic). Boala se manifesta prin semne de infectie generala (oboseala, moleseala, disconfort, dureri ale articulatiilor mici, stari subfebrile), digestive, si hepatice (greturi, balonare, lipsa poftei de mancare, dureri hepatice la efort).
Hepatita C este un virus intalnit in mod natural numai la om, sursa de infectie fiind omul bolnav acut sau cronic, cu forme de boala aparente sau inaparente. Un pacient devine contagios in ultimele 2-3 saptamani ale perioadei de incubatie (inaintea debutului aparent al bolii) si este contagios in continuare atat timp cat are virus in sange.
Hepatita D a fost identificata in ultimii 25 de ani. Se poate transmite prin sange, sexual si posibil de la mama la fat.
Hepatita E se transmite pe cale digestiva, putand da imbolnaviri izolate, ramase de obicei nediagnosticate. Boala are gravitate mica si medie, cu vindecare si imunitate pentru restul vietii. Aceasa stire a fost preluata de pe Click!.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!