sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Remedii naturiste pentru diabetul zaharat

Diabetul apare atunci cand concentratia de glucoza in sange si urina (glicozurie) creste peste limitele normale (mai mult de 110 ml/dl, in cazul glicemiei masurate dimineata, pe nemancate), cand vorbim de o stare de hiperglicemie.
Exista doua forme principale de diabet: diabetul zaharat de tip 1 (diabet insulino-dependent) si diabetul zaharat de tip 2 (diabet non-insulino-dependent), iar tratamentul lor implica antidiabetice orale, alaturi de un regim alimentar, precum si administrarea zilnica a unei doze de insulina (numai in cazul diabetului de tip 1). Pe langa tratamentul recomandat de medic, un tratament adjuvant cu plante si ceaiuri medicinale, urmat pe o perioada mai lunga, de cel putin o luna de zile, este deosebit de eficient, actionand asupra scaderii nivelului glicemiei.
Infuzii din plante pentru diabetul zaharat
Urmatoarele plante au actiune hipoglicemianta si vor fi consumate individual, sub forma de infuzie preparata din 1 – 2 lingurite de planta maruntita la o cana de apa clocotita; se beau 2 - 3 cani pe zi, in cure de 20 - 30 de zile, cu pauze de aceeasi durata.
- frunze de afin (Folium Myrtilli);
- frunze de dud (Folium Mori);
- ciumarea (Herba Galegae officinalis);
- frunze de nuc (Folium Juglandis) – 4 linguri de frunze la 250 ml apa; se iau zilnic 3 linguri de infuzie;
- frunze de salvie (Folium Salviae);
- frunze de urzica (Folium Urticae);- radacina de brusture (Radix Bardanae);
- frunze de anghinare (Folium Cynarae);
- teci de fasole (Fructus Phaseoli sine seminibus) – pot fi administrate si sub forma de infuzie dubla. 4 linguri teci de fasole se lasa la macerat 12 ore intr-un litru de apa, dupa care se fierbe pana scade la jumatate si se consuma pe parcursul unei zile.
Ceaiuri dietetice din plante cu principii hipoglicemiante
Se beau 2 – 3 cani pe zi, timp de o luna, o infuzie preparata dintr-o lingura amestec din urmatoarele plante si o cana de apa clocotita:
- 60g frunze de afin, 20g frunze de mesteacan, 10g frunze de urzica si 10g teci de fasole;- 20g frunze de afin, 20g frunze de merisor, 30g frunze de mur, 10g trei frati patati, 10g radacina de papadie si 10g rizom de pir medicinal.
Tot pentru scaderea glicemiei se poate bea in cursul unei zile, inainte de mesele principale, in 2 – 3 reprize, un decoct (prin fierbere, timp de 30 de minute) din 25g amestec frunze de afin, teci de fasole si seminte de in, in parti egale, la un litru de apa. Toate aceste ceaiuri pot fi indulcite cu zaharina sau ciclamat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!