miercuri, 16 decembrie 2009

Remedii Naturiste-conjunctivita

Definitie: conjunctivita este o boala oculara caracterizata prin inflamarea mucoasei pleoapelor.

Cauze

Cele mai frecvente cauze ale acestei boli sunt infectiile cu bacterii sau virusi si factorii iritanti (praf, fum de tigara, gaze de esapament, lentile de contact, farduri, etc.) care genereaza conjuctivitele alergice. Totodata, un program de lucru prelungit la lumina artificiala si suprasolicitarea ochilor (calculator, citit, televizor, etc.) contribuie si ele la aparitia conjunctivitei.

Simptome

Senzatia de arsura/durere oculara, senzatia de "nisip in ochi", usturimi, mincarimi, intepaturi, secretii conjunctivale, ochi lipiti la trezirea din somn.

Imediat ce se observa aceste simptome trebuie consultat un medic oftalmolog pentru a constata natura conjunctivitei si a prescrie tratamentul medicamentos adecvat.

Remedii adjuvante la indemana oricui

Intern:

Suc de legume, in special morcovi si spanac. Combinatia acestor doua sucuri de legume s-a dovedit a fi foarte eficienta: 200 ml suc de spanac amestecat cu 300 ml suc de morcov sau 200 ml suc de patrunjel amestecat cu 300 ml suc de morcov, se beau 2 cani a 250 ml/zi.

Suc de agrise amestecat cu miere. Este recomandat a se bea o ceasca de suc de agrise in amestec cu doua lingurite de miere de doua ori pe zi.

Alimente naturale bogate in vitaminele A (lapte integral, iaurt, unt, morcovi, dovleac, legume cu frunze verzi, rosii, mango, papaya ) si B2 (legumele cu frunze verzi, lapte, migdale, citrice, rosii). Cea mai buna metoda de a incepe un tratament impotriva conjunctivitei este adoptarea unei diete bazate in exclusivitate pe fructe si legume proaspete de sezon, timp de o saptamana, cate trei mese/zi. Bananele sunt recomandate cu moderatie sau chiar deloc.

De evitat: painea alba, cerealele rafinate, cartofii, dulciurile de orice fel, carnea, alimentele grase, cafeaua si ceaiul negru, condimentele, sosurile.

Extern:

Decoct din coriandru. Se clatesc ochii, dimineata si seara, cu decoctul obtinut prin fierberea a 2 linguri de coriandru uscat in 60 ml de apa timp de 10 min. Reduce senzatia de usturime si mancarime, calmeaza durerea si ajuta la decongestionarea ochilor. Atentie insa, persoanele care sufera de astm bronsic si /sau bronsite cronice trebuie sa evite folosirea acestui decoct.

Comprese cu apa rece. O compresa cu apa rece pusa pe ochi, calmeaza rapid simptomele bolii. Se impatureste un prosop mic, se inmoaie in apa rece, se stoarce foarte bine si se pune pe ambii ochi. Cand compresa s-a incalzit se repeta procedura. Tratamentul dureaza o ora, dupa care ochii se acopera cu un prosop uscat, iar pacientul trebuie sa mai stea un timp culcat si relaxat. Acest tratament trebuie repetat in fiecare seara timp de o saptamana, chiar daca nu mai persista simptome din primele zile.

Exercitii pentru relaxarea si intarirea ochilor

Pe langa alte tratamente, este recomandat sa se adopte si diferite metode de relaxare si intarire a ochilor, cum ar fi miscarile de rotatie (in sens orar si antiorar), de la stanga la dreapta sau de sus in jos a ochilor. Fiecare exercitiu se repeta de 10 ori.

De asemenea, o alta metoda eficienta presupune acoperirea ochilor cu palmele. Procedura consta in urmatoarele: din pozitia sezand cu ochii inchisi, se pune palma dreapta peste ochiul drept si palma stanga peste ochiul stang, fara sa se apese. Se coboara fruntea pe genunchii apropiati si se pastreaza aceasta pozitie cateva momente. Se repeta ori de cate este se simte nevoia de relaxare oculara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!