joi, 10 decembrie 2009

Remedii naturiste împotriva sinuzitei










Cataplasme cu varză şi argilă
Se ia o frunză mare de varză crudă, suc de lămâie, 6 linguri de praf de argilă şi puţină apă călduţă. Se zdrobeşte foaia de varză cu sucitorul până devine perfect plată. Se amestecă sucul de lămâie cu argila, apoi adăugaţi apa călduţă, amestecând pentru a obţine o pastă. Pasta astfel obţinută se aplică pe foaia de varză, iar foaia de varză se aplică pe frunte, fixându-se cu un bandaj şi se lasă aproximativ o oră, până se usucă. Se repetă procedeul de două ori pe zi, până la degajarea completă a sinusurilor.

Inhalaţii cu usturoi şi oţet
Se curăţă un căţel de usturoi, se rade pe răzătoarea mică şi se amestecă cu o linguriţă de oţet de mere şi 50 ml de apă clocotită. Puneţi lichidul într-un vas şi staţi cu faţa în aburi, cu capul acoperit de un prosop. Este foarte eficientă şi se poate repeta de mai multe ori pe parcursul unei zile.

Macerat din usturoi, ceapă şi hrean
Se amestecă în părţi egale usturoi crud şi ceapă, ambele tocate mărunt, după care se adaugă cam în aceeaşi cantitate hrean ras. Adăugaţi un vârf de cuţit de piper, după care puneţi amestecul la macerat în de două ori cantitatea celorlalte ingrediente, în oţet de mere şi lăsaţi-l astfel pentru trei zile. După cele 3 zile se strecoară prin tifon şi se bea câte o ceşcuţă de trei ori pe zi. Gustul nu este unul foarte plăcut, dar este foarte eficient.

Suc de morcov
Dacă vă pregătiţi dimineaţa suc proaspăt de morcovi, este bine să puneţi în fiecare nară câte o picătură din ceea ce v-a rămas. Pe lângă calităţile nutritive, morcovul are calităţi de dezinfectant şi antiinflamator.
La fel se poate proceda seara, cu o picătură de suc de lămâie în fiecare nară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!