joi, 17 decembrie 2009

Remedii Naturiste pentru indigestie

Intr-o lume ideala, am putea sa mancam in fiecare zi la ore fixe, doar mancare sanatoasa, si probabil nu am mai avea vreodata probleme cu digestia.

Vremurile agitate in care traim fac acest lucru aproape imposibil - studiile arata ca mai bine de jumatate dintre persoanele adulte au probleme de indigestie cel putin o data pe luna.

De ce te doare stomacul

De obicei, indigestia este cauzata de cresterea secretiei de acid gastric, dar si a altor enzime cu rol important in digestie. Aceasta secretie de acid gastric apare in mod normal in urma consumului excesiv de alimente, in special cele care cad greu la stomac, bauturi carbogazoase, alcool, cafea si tigari. Rezultatul: apare senzatia de greata, balonare si durerea de stomac.

Ai exagerat cu mancarea?

Probabil in vacanta, mai ales pe litoral, multe dintre noi vom manca excesiv, si nu numai alimente nesanatoase. Ti-am recomanda insa mai putine opriri pe la gheretele cu fast-food de pe faleza. Daca este prea tarziu pentru acest sfat, bea un ceai.

Ceaiul de menta este excelent impotriva crampelor si durerilor de stomac; infuzia de mustel are efect antiinflamator iar ceaiul de ghimbir este eficient impotriva balonarii si a senzatiilor de greata.

Cand stomacul nu se simte prea bine, adauga o lingurita de pulbere de ghimbir intr-o ceasca de apa fiarta, acoper-o timp de 10 minute si bea-o in trei reprize pe zi. Ghimbirul poate fi inlocuit cu rozmarinul, benefic pentru calmarea arsurilor de stomac.

La fel de eficiente impotriva indigestiei sunt si sucul de morcovi si cel de sfecla alba. Este important ca acestea sa fie consumate dimineata, pe stomacul gol.

Ti-a picat greu la stomac?

Daca nu ai exagerat deloc cu mancarea, dar putinul pe care l-ai mancat ti-a picat greu la stomac, solutia este ceaiul din seminte de in. Bea cate o cana (o lingurita de seminte de in intr-o cana de apa) inainte de fiecare masa. De asemenea, in astfel de situatii este foarte eficienta si o limonada cu multa lamaie si o lingurita de miere.

Balonare, arsuri si dureri de stomac

Bea ceaiuri de cimbrisor, seminte de anason sau lamaita - doua trei cani pe zi. Ai grija sa nu pui mai mult de o lingurita de plante la 500 ml de apa, altfel ceaiul va fi prea concentrat si cu siguranta iti va fi greu sa-l bei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Remedii naturiste

Sanatate medicina retete naturiste leacuri babesti

SERVICE PC FARA CONCURENTA LA PRETURI DE CRIZAAA!!!

Create your own banner at mybannermaker.com!
Create your own banner at mybannermaker.com!